Image
Plexus Odense
Kategorier: Børn & unge
Tags: Sociale aktiviteter, Caféer og væresteder, Væresteder, Sociale aktiviteter og netværk, Værested
Sidst opdateret: 21. marts 2021

Formål

I Plexus hjælper vi ensomme unge. Men ensomhed kan tage mange former og have mange grunde. Derfor er formålet med Plexus - meget bredt men ganske enkelt - at gøre en forskel for unge mennesker, der har det svært. Vi giver støtte og kontakt til personer, der ikke har et netværk at trække på, eller som ikke kan få den hjælp, de behøver, hos det netværk de har. Plexus er åbent for alle, da ensomhed kan ramme enhver, og ingen fortjener at føle sig ufrivilligt alene. 

Vi er ikke et behandlingssted, da vi ikke ser ensomhed som en sygdom men som en naturlig men ubehagelig reaktion på forskellige livspåvirkninger. 

I Plexus arbejder vi med at hjælpe unge mennesker ud af ensomhed ved at opbygge deres selvværd, give dem sociale kompetencer og ved at hjælpe dem med at opbygge et fællesskab.

Vil du være frivillig?

Plexus mangler jævnligt flere frivillige, der har lyst og overskud til at hjælpe og støtte unge ensomme i Odense.
De frivillige i Plexus er via deres engagement i frivilligt socialt arbejde med til at skabe et trygt frirum, hvor der er fokus på at styrke de unges selvværd og selvtillid og motivere dem til at etablere nye venskaber.

For at blive frivillig i Plexus skal du være mellem 20 og 35 år gammel.Det vigtigste krav er dog, at du har lyst og overskud til at være sammen med andre unge mennesker og i fællesskab skabe et hyggeligt værested, hvor både frivillige og brugere trives.Da det er vigtigt for de unge at have en vis stabilitet i deres hverdag, forventes det, at du som ny frivillig har til hensigt at være frivillig i Plexus i en periode på mindst 6 måneder.

De frivillige i Plexus har 2 vagter hver måned, hvor man i hverdagene møder ind kl. 16.45 og sørger for at alt er i orden til dørene åbnes kl. 17. Kl. 17.30 skal der handles, hvorefter vi laver mad sammen og hjælpes med opvasken. Arbejdet foregår i fællesskab med brugerne.

Plexus lukker kl. 21.00, hvorefter de frivillige snakker aftenen igennem, inden de tager hjem ca. kl. 21.30. Om søndagen starter en vagt ligeledes et kvarter før åbningstid og slutter en halv time efter lukketid. En søndagsvagt er således fra klokken 12:45 tilklokken 16:30.

Ud over de to vagter om måneden skal du regne med at bruge én dag yderligere til møder. Enten til kvartalsmøde hvor alle frivillige er samlet, eller til den arbejdsgruppe du bliver tilknyttet.

Hvis du ønsker at blive frivillig i Plexus Odense skal du sende en ansøgning, hvor du fortæller lidt om dig selv, og hvorfor du gerne vil være frivillig, til vores info@plexusodense.dk, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Kontakt information

Træffetid / åbningstider

  • Hvis du vil fange os på telefonen, skal du ringe til på 27 74 72 82 i vores åbningstid.

    Mandag: 17:00 – 21:00
    Tirsdag: 17:00 – 21:00
    Hver anden søndag: 13:00 – 16:00

    Du kan dog altid skrive til os på Facebook Messenger eller sende os en mail til info@plexusodense.dk, så svarer vi, så hurtigt vi kan.